İçeriğe geç

Küba’nın gelir kaynağı nedir

Küba’nın Gelir Kaynağı

Gelir Kaynağının Bulunduğu Sektörler

Küba, turizm, tarım, balıkçılık, hizmet sektörleri, ticaret ve diğer özel sektörlerle gelir sağlamaktadır. Küba’nın en önemli gelir kaynağı, turizm sektörüdür. Küba, enfes plajları, eşsiz kumsalları ve güzel kültürel özellikleriyle güney Amerika’da çok popüler bir turistik yerdir. Ülke, ABD ve Avrupa ülkelerinden özellikle son zamanlarda artan sayıda turist ağırlamaktadır. Ayrıca, Küba’nın gelir kaynağının diğer önemli bölümü tarım ve balıkçılıktır. Küba, tütün ve kahverengi şekeri satışıyla ünlüdür. Kahverengi şekeri, Küba’nın üretiminde en önemli ürünlerden birisidir. Küba, balık ve deniz ürünleri de üretmektedir.

Küba’nın Gayri Safi Milli Hasılası

Küba’nın 2016 yılında toplam gayri safi milli hasılası (GSMH) 84 milyar ABD doları idi. 2017 yılında bu rakam 87 milyar ABD dolarına yükseldi. Ekonomik büyüme GSMH’nin 2017 yılında %1.50 oranında artmasına neden oldu. Küba, GSMH’deki bu artışın büyük bir kısmını turizm, tarım, balıkçılık ve hizmet sektörlerinin büyümesine borçludur.

Küba’nın Gelir Kaynaklarının Artması

Küba’nın gelir kaynaklarının artmasının önemli bir nedeni, ülkenin dış ticaretinin artmasıdır. Küba, son on yılda yabancı yatırımlarını arttırarak, dış ticaretinin artmasını sağlamıştır. Küba, özellikle son zamanlarda Güney Amerika ve Avrupa ülkeleriyle ticaret yapmaktadır. Ayrıca, Küba’nın havacılık sektöründe ülke içi ve dış uçuşların artması, ekonomik büyümeye katkıda bulunmuştur. Küba’nın gelir kaynaklarının artmasının diğer önemli bir nedeni ise, ülkenin özel sektörleri arasında özelleştirme ve yeniden yapılandırma çalışmalarının sonuçlarıdır.

Küba, gelir kaynağı, GSMH, turizm, tarım, balıkçılık, hizmet sektörleri, ticaret, özel sektörler, dış ticaret ve özelleştirme gibi anahtar kelimeler arasındadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir