Çekme belgesi nasıl iptal edilir?
Araç sahibi notere gitmeden önce, son muayeneden sonra elinde bulunan tescil belgesini, araç sahibinin kimlik fotokopisini ve araç artık trafiğe çıktığı için trafik sigorta poliçesini yanında bulundurabilir ve noter aracılığıyla araç çekme senedini iptal ettirebilir.
Çekme belgesi kaldırılabilir mi?
Çekme belgesini nasıl kaldırabilirim? Belirli sebeplerden dolayı, çekme izni olan araçların tekrar yola elverişli hale gelebilmesi için belirli bir süre sonra iptal edilmesi gerekir. Çekme izni olan araçları incelemeden önce geçici trafik sigortası yaptırılmalıdır.
Çekme belgesi nasıl kaldırılır 2024?
Çekme belgesini nasıl kaldırabilirim? Çekme senedinin kaldırılabilmesi için aracın öncelikle muayeneden geçmesi gerekir. Muayene merkezinden araç kimlik raporunu aldıktan sonra noterden kalıcı lisans başvurusunda bulunabilirsiniz.
Trafikten çekilen araç nasıl geri alınır?
Alınan araç kimlik belgesi ile notere gidip geçici araç tescil belgesi alırsınız. Noterden alınan plaka basım belgesi ile Şoförler Odasına başvurularak aracın plakası düzenlenir. Araç için yol vergisi ödendikten sonra çekme belgesi ile aracı yola çıkarma imkânı vardır.
Çekme belgesi nasıl kalkar?
Çekme belgesinin iptali için öncelikle araçta oluşan hasar ve aracın yola devam etmesini engelleyecek arızalar giderilir. Geçici trafik sigortası yaptırılır. Muayene TÜVTÜRK’te yapılır ve araç tespit raporu alınır. Bu belge ruhsat yerine geçer.
Çekme belgesi ne kadar tutar 2024?
2024 yılında çekici ruhsatı ile bir aracı piyasaya sürmenin maliyeti: Trafik sigorta bedeli; Araç sınıfına göre 927 ile 2.432 TL arasında değişiyor.
Çekme belgeli aracın muayene borcu çıkar mı?
Çekme belgesi olan bir araç muayene borcu doğurur mu? Çekme belgesi olan araçlar vergi ve cezalar açısından borca tabi değildir. Ancak araç çekme belgesinden önce muayene edilmediği için takip muayene borcu olup olmadığını netleştirmelisiniz.
Çekme belgeli araç muayene ücreti ne kadar?
Çekme belgesi için araç muayene ücretinde yapılan artışla birlikte traktör, motosiklet ve moped muayene ücreti 928 TL, otomobil, minibüs, pikap, özel amaçlı araç, arazi aracı, römork ve yarı römork muayene ücreti 1.821,60 TL, otobüs, kamyon, traktör ve tanker muayene ücreti ise 928 TL’ye çıkarılacak. Muayene ücreti ise 2.462 TL olarak belirlendi.
Çekme belgeye nasıl düşürülür?
Gerekli onarım ve muayenelerin yapılması şartıyla, araca ekspertiz muayenesi yaptırılmalıdır. Tüm kusurlar giderildikten ve gerekli raporlar alındıktan sonra, notere gerekli belgelerle gitmeniz gerekir. Notere aracınızı yola çıkarmak istediğinizi bildirmeli ve belgeleri teslim etmelisiniz.
Çekme belgeli aracın devri nasıl alınır?
Bir aracın çekme ruhsatıyla satın alınıp alınamayacağı sorusunun cevabı, çekme ruhsatlı bir aracın devredilemeyeceğidir. Ancak, çekme ruhsatlı bir araç satın alırsanız, yola çıkmadan önce aracı yeni yasal sahibi olarak kendi adınıza kaydettirmeniz gerekir.
Çekme belgeli araç hangi muayeneye nasıl giderilir?
Trafiğe çıkması yasak olan çekme belgesi ile aracınızı muayeneye götürmek için muayene tarihinden sonra trafik müdürlüğüne başvuruda bulunmanız ve Ek 33/A belgesini almanız gerekmektedir. Bu belge ile aracınızın 7 gün boyunca trafiğe çıkmasına izin verilir ve bu süre içerisinde aracınızı muayeneye götürebilirsiniz.
Çekme belgeli aracın muayene borcu nereden öğrenilir?
Teknik inceleme iznini, sorumlu vergi dairesinden veya çevrimiçi bilgi alınabilen vergi dairesi veya ofislerinden alabilirsiniz. Ayrıca istasyonlarımızda Maliye Bakanlığı tarafından sağlanan sorgu ekranları aracılığıyla vergi borçlarına ilişkin bilgi alabilirsiniz.
Yediemine çekilen araç nasıl çıkarılır?
Otoparka girmeden önce kullanıcıların kimlik belgeleriyle birlikte Trafik Tescil ve Denetleme Dairesi Başkanlığı Ceza Muhakemeleri Şube Müdürlüğü’ne gitmeleri gerekmektedir. Araçlar, buradan alınan çıkış belgesiyle otoparktan teslim alınabilir. Çekme sırasında oluşabilecek hasarlar sigorta kapsamındadır.
Plaka trafikten nasıl düşürülür?
Çekme belgesinin iptal edilebilmesi için aracın geçici trafik sigortasının olması ve TÜVTÜRK tarafından muayenesinin yapılmış olması gerekmektedir. Muayene sonrası TÜVTÜRK’ten alınan “Araç Tanımlama Raporu” ruhsat yerine geçer. Zorunlu trafik sigortası tamamlandıktan sonra noter tarafından ruhsat düzenlenir.
Çekme belgeli araca muayene randevusu nasıl alınır?
TÜVTÜRK web sitesi üzerinden araç muayene randevusu almak için buraya tıklayın. Web sitesine ek olarak, haftanın 6 günü 08:00 – 20:00 saatleri arasında hizmet veren 0 850 222 8888 numaralı çağrı merkezinden araç muayene randevusu alabilirsiniz.
Çekme belgeli aracı trafiğe çıkarmak için ne yapmalı?
Araç borçları ödendikten sonra vergi dairesinden ruhsat alınabilir ve plaka araçtan çıkarılıp notere götürülebilir. Tüm işlemler tamamlandıktan sonra çekme belgesi ile aracın yola çıkarılması yasaktır.
Çekme belgeli araç aldım ne yapmaliyim?
Noter’e aracınızı yola çıkarmak istediğinizi bildirmeli ve belgeleri sunmalısınız. Ayrıca aracı yola çıkarmak için aracı yola çıkarma ücretini, cari yılın çekme belgesini ödemeli ve plaka kağıtlarını sunmalısınız.
Çekme belgeli aracın sigortası iptal edilir mi?
Araç trafiğe çıkmadığı sürece tüm zorunlu vergilerden ve sigortalardan, özellikle de motorlu taşıtlar vergisinden (MTV) muaftır. Bu nedenle çekme belgesi olan araç sahibi, trafik sigortasının iptalini talep edebilir.
Çekme belgeli motor muayeneye nasıl giderilir?
Ve trafiğe çıkması yasak. Trafiğe çıkması yasak olan bir çekme belgesi ile aracınızı muayeneye götürmek için muayene tarihinden sonra trafik idaresine başvuruda bulunmanız ve Ek 33/A belgesini almanız gerekir. Bu belge ile aracınızın 7 gün boyunca yolda sürülmesine izin verilir ve bu süre içerisinde aracınızı muayeneye götürebilirsiniz.